شما اینجا هستید

اخبار مهم » حضور پررنگ استان ایلام با غرفه‌های گردشگری و صنایع دستی در نمایشگاه گردشگری پایتخت

 

فرزاد شریفی امروز در حاشیه سومین روز از هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه شرکت در این‌ نمایشگاه‌ها کمک شایانی است به رونق صنایع دستی و گردشگری هر منطقه، افزود: استان ایلام در دولت سیزدهم موفق به کسب نشان ملی و جغرافیایی از صنایع دستی شده است و شرکت در این نمایشگاه فرصت خوبی است تا بتوان توانمندی‌های استان را در این حوزه و در زمینه ملی و بین‌المللی بیشتر ارتقا داد.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان ایلام با بیان اینکه کارگاه تولیدی بوگده ملکشاهی در غرفه میراث فرهنگی ایلام در این نمایشگاه فعالیت دارد،گفت: این اقدام در راستای ثبت شهر ارکواز در شهرستان ملکشاهی به عنوان شهر ملی بگده انجام شده است.

شریفی با بیان اینکه بوگده ملکشاهی به دریافت نشان جغرافیایی و همچنین ثبت در فهرست آثار ملی معنوی کشور موفق شده است، یادآور شد: کارگاه اجرای زنده بوگده‌سازی در غرفه ایلام به منظور بازدید مردم از این هنر و صنعت و معرفی آن برای ثبت شدن شهر ارکواز ملکشاهی به عنوان شهر ملی بوگده از سوی وزارتخانه فعالیت می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ایلام با اشاره به وجود بیش از ۳۰ کارگاه و همچنین اشتغالزایی بیش از صد نفر به صورت خانگی در رشته چاقوسازی در شهرستان ملکشاهی گفت: شهر ارکواز در این شهرستان ظرفیت تبدیل به شهر ملی بوگده در کشور را دارد.

وی با بیان اینکه این چاقو خاص شهرستان ملکشاهی بوده و در هیچ جای کشور ساخته نمی‌شود، افزود: این چاقو با سابقه ۶۰۰ ساله در این شهرستان، علاوه بر کاربرد تزیینی و کاربردی به‌عنوان یک نماد فرهنگی همراه با پوشاک محلی مردان این دیار در مراسمات شادی و عزا از دیرباز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شریفی یادآور شد: این محصول با توجه به منحصر به فرد بودن به عراق و سایر کشورها نیز صادر می‌شود و دارای متقاضیان زیادی در داخل و خارج کشور است.

مدیرکل میراث فرهنگی ایلام با بیان اینکه جدا از کارگاه بوگده ملکشاهی، سه رشته دیگر صنایع دستی نیز در این نمایشگاه شامل چیت بافی، گلیم بافتی و بافتنی‌های سنتی فعالیت دارند، افزود: خوشبختانه این صنعت‌ها به نمایشگاه کشور ژاپن هم راه یافته‌اند.

شریفی با بیان اینکه استان ایلام دارای جاذبه‌های گردشگری بکر و منحصر به فردی است،گفت: این جاذبه‌ها نیازمند معرفی به مردم و مناطق مختلف کشور است و همچنین بازدیدکنندگان خارجی که قطعا در این نمایشگاه حضور دارند.

وی تصریح کرد: استان ایلام با حضور بخش خصوصی در دو بخش گردشگری و صنایع دستی در حوزه دفاتر خدمات مسافرتی، اقامتگاه های بوم‌گردی، گردشگری سلامت،گردشگری ماجراجویانه و همچنین صنایع دستی شاخص استان در نمایشگاه حضور پیدا کرده است.

شریفی گفت: در این نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری که از قبل آماده شده به سه زبان مختلف برای جذب سرمایه گذار در حوزه‌های مختلف ارائه شده است. همچنین در این نمایشگاه، طرح اقدامات شاخص و برجسته‌ای که در سطح استان ایلام از جمله اپلیکیشن ایلام بلد (راهنمای گردشگر و مسافر که در ایام اربعین بسیار کمک کننده و تاثیرگذار بود) نیز در معرض نمایش گذاشته شده است.

به گفته این مسئول، همچنین ۲۳ نشان ملی که در سال‌جاری برای اولین بار ثبت شده است، در این نمایشگاه رونمایی شدند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

ایلام آگاه | پایگاه خبری تحلیلی